Notícies

Orquídies de les Guilleries

Us convidem a la presentació sobre les “Orquídies de les Guilleries” que tindrà lloc el proper dissabte 14 d’octubre a les 10 h a la Sala Noble de l’Edifici de la Cooperativa (Carrer Rocosa, 2. Sant Hilari Sacalm https://goo.gl/maps/8EpCRyArdnMA9Ayn7). 

La xerrada anirà a càrrec de Pere Espinet, naturalista i membre del Grup Orquidològic de Catalunya (GOC) i del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO) amb més de vint anys d’experiència en el seguiment d’orquídies i plantes carnívores a tot Catalunya.

Les orquídies són plantes silvestres amb un alt valor florístic, malgrat no estar catalogades com a espècies protegides. Necessiten d’un hàbitat molt concret i generalment es troben en zones més elevades i humides. El fet que se’n trobin a Les Guilleries és una raresa i serien el límit meridional de distribució a Catalunya. Des del GOC fa més de deu anys que es fa seguiment de l’estat de les poblacions d’orquídies del nostre territori.

L’acte forma part de la sessió inaugural de la Fira Guilleries i comptarà amb la presència de Jordi Rotllant, alcalde de Sant Hilari Sacalm.