Notícies

La Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar concedeix dos ajuts per a treballs de recerca de Batxillerat

La Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar concedeix dos ajuts en el marc de la convocatòria “1rs Ajuts de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar per a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat”: http://www.santhilari.cat/ajuntament/18-destacats/678-ajuts-i-premis

Aquests ajuts tenen l’objectiu de potenciar les vocacions investigadores i, concretament, ajudar i estimular als estudiants de batxillerat perquè realitzin treballs de recerca centrats en l’estudi del patrimoni natural i cultural de les Guilleries, especialment els referits a temàtiques d’aigua i natura. Amb aquesta finalitat, des de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar s’ha convocat els “1rs Ajuts de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar per a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat” que consten de dos premis amb una dotació econòmica de 500€ cadascun.

A la convocatòria (que va finalitzar el passat 15 de maig) es van presentar un total de 6 treballs provinents de diferents Instituts de Secundària de les Guilleries i zones properes. Després de la pertinent deliberació, els dos treballs seleccionats han estat:

–          “Estudi del consum d’aigua a Arbúcies segons les preferències econòmiques, ecològiques o qualitatives” de l’estudiant Anna Molist Rossell (IES Montsoriu, d’Arbúcies). Aquest treball estarà tutoritzat pel Dr. Josep Mas del Departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona.

–          “El turisme rural a Sant Hilari Sacalm” de l’estudiant Clàudia Parareda Algilaga, (INS Anton Busquets i Punset, de Sant Hilari Sacalm). Aquest treball estarà tutoritzat pel Dr. Francesc Miralpeix del Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat de Girona.

Des de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar valorem molt positivament la primera edició dels premis, tant per la quantitat de treballs rebuts com per la seva qualitat. També volem incidir en el fet que a principis de 2018, quan els treballs hagin finalitzat, es realitzarà una conferència oberta a tothom on els estudiants podran presentar els seus treballs finalitzats.

La Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar està impulsada per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i dirigida per dues universitats: Universitat de Girona (Dra. Anna Menció) i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (Dr. Lluís Benejam)