Projectes

Fonts de les Guilleries. Patrimoni i ciència de l’aigua

Fonts de les Guilleries. Patrimoni i ciència de l’aigua” és una iniciativa de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar per incentivar la descoberta, el coneixement científic i la conservació de les fonts com a elements del patrimoni natural i cultural de les Guilleries. A la vegada, vol promoure la participació de la ciutadania en el coneixement i divulgació dels valors ambientals de les fonts, com a pas imprescindible envers la seva protecció.

Fonts de les Guilleries s’adreça a tots els públics, amb la voluntat de proporcionar informació rigorosa des d’un punt de vista divulgatiu. L’objectiu últim és promoure el respecte per la natura i fomentar una gestió sostenible dels recursos hídrics que incideixen en la qualitat i la biodiversitat dels ecosistemes amb què es relacionen. També es vol promoure l’activitat física saludable i l’interès per la natura, tot facilitant la contribució del públic al manteniment actualitzat de la informació sobre les fonts que es visiten.

El projecte pren com a punt de partida les prop de dues-centes fonts de Sant Hilari Sacalm, inventariades i caracteritzades el 2018. En un futur pròxim es preveu incorporar-hi les fonts dels cinc municipis que integren l’Espai Natural Guilleries-Savassona: Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d’Osormort, Tavèrnoles i Vilanova de Sau. A més, des de la Càtedra de l’Aigua s’hi aniran afegint, també, totes aquelles aportacions rebudes a través del web que hagin estat fetes per la ciutadania, sobre les fonts d’altres municipis del massís de les Guilleries.

FONTS DE LES GUILLERIES. PATRIMONI I CIÈNCIA DE L’AIGUA