Projectes

El projecte guardonat amb el Premi Recerca Guilleries 2019 per estudiar-ne la comunitat de carnívors ja està en marxa

L’estudi de la comunitat de carnívors de les Guilleries ja està en marxa. El projecte, guardonat amb el Premi de Recerca Guilleries 2019 per la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar de la UdG i la UVic-UCC , té els objectius de conèixer l’estat de les poblacions i d’intentar mesurar com es veuen influenciades per alguns factors, com són el tipus d’hàbitat o l’abundor de preses.

Després dels primers quatre mesos de mostreig, les càmeres han detectat una desena d’espècies de mamífers salvatges al sector occidental de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, entre les quals destaquen cinc carnívors: la guilla, la fagina o gorjablanc, el teixó, la geneta o gat mesquer i la mostela. El 2020 l’equip anirà movent les càmeres per tot el massís de les Guilleries, amb el propòsit de cobrir una àrea total de mostreig d’uns 100 km2.

A les imatges captades per Xavier Soler i Marc Vilella a les Guilleries en el marc d’aquest estudi (gener-abril 2020) s’hi pot veure: a) guineu o guilla; b) fagina o gorjablanc; c) teixons aparellant-se; d) geneta o gat mesquer; e) esparver acabant de caçar una griva; f) mostela.