Notícies

Exitosa II Jornada Guilleries


Un total de 170 persones han participat aquest dijous al matí a la II Jornada de les Guilleries: Aigua, i Territori, que organitzava per segon any consecutiu la Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar. La matinal, a l’Espai AQUA de Sant Hilari Sacalm, s’ha centrat en el control biològic com a eina de gestió de plagues als espais verds, una tendència a l’alça al nostre país que permet reduir l’ús de productes químics als nuclis urbans.

La jornada ha reunit, principalment, gestors i tècnics municipals d’arreu de Catalunya que volen avançar en l’ús del control biològic. Per això les ponències teòriques s’han combinat amb la presentació d’experiències reals en espais verds de Catalunya i d’Europa. Durant la Jornada s’ha constatat que el control biològic ja s’està aplicant de forma positiva, malgrat que hi ha molt camp per córrer i cal seguir conscienciant la població de la necessitat d’avançar en aquesta direcció. Alhora, els experts han coincidit a afirmar que encara falta experimentar més amb determinats tractaments.

La matinal d’aquest dijous s’afegeix a la primera edició de la Jornada de les Guilleries, que l’any passat va reunir més de 200 persones per parlar de les alternatives actuals i futures als herbicides en l’àmbit municipal. Des de la Càtedra es constata que les elevades xifres d’assistència, poc habituals en jornades tècniques d’aquestes característiques, demostren que el tractament d’espais verds de forma sostenible i respectuosa és un tema que genera molt interès.

Podeu consultar les presentacions realitzades pels ponents a l’apartat d’aquesta web: Jornades

La II Jornada de les Guilleries ha comptat amb el suport, tant econòmic com organitzatiu, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través del seu Pla Anual 2018 de Transferència Tecnològica (PATT).