Notícies

EXITOSA III JORNADA GUILLERIES

El passat divendres 8 de març unes 150 persones van participar a la III Jornada de les Guilleries: Aigua, i Territori, que organitzava per tercer any consecutiu la Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar. La jornada va reunir, principalment, gestors i tècnics municipals d’arreu de Catalunya. La matinal, a l’Espai AQUA de Sant Hilari Sacalm, va ser una jornada tècnica per divulgar els coneixements i  noves tècniques de gestió dels espais verds urbans des d’una perspectiva de respecte al medi natural i a les persones. Durant la jornada es van tractar temes com disseny de jardins sostenibles pel foment de la biodiversitat, tècniques per generar més hàbitats per insectes així com la utilització d’aus i altra fauna pel control de plagues i l’obtenció d’un equilibri natural.

L’objectiu d’aquest tipus de jornades és la de compartir informació i experiències en aquest àmbit per tal de proporcionar eines als gestors i tècnics municipals. Des de la Càtedra es constata que les elevades xifres d’assistència, poc habituals en jornades tècniques d’aquestes característiques, demostren que el tractament d’espais verds de forma sostenible i respectuosa és un tema que genera molt interès.

Podeu consultar les presentacions realitzades pels ponents a l’apartat d’aquesta web: Jornades

La III Jornada de les Guilleries ha comptat amb el suport, tant econòmic com organitzatiu, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través del seu Pla Anual 2019 de Transferència Tecnològica (PATT).