Notícies

LA V JORNADA DE LES GUILLERIES: AIGUA I TERRITORI ES CENTRARÀ EN LA RENATURALITZACIÓ DELS NUCLIS URBANS PER FER-LOS MÉS SALUDABLES

La Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar, amb seu a Sant Hilari Sacalm, que es coordina conjuntament des de la Universitat de Girona i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, organitzarà el proper dijous 25 de Febrer la cinquena edició de la Jornada de les Guilleries: Aigua i Territori: La renaturalització dels nuclis urbans per fer-los més saludables.
Aquesta jornada, que forma part del Pla Anual 2021 de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Catalunya), està adreçada especialment a tècnics d’administracions i empreses, professionals de la jardineria, docents i estudiants dels àmbits biològic i agroforestal, i tècnics municipals.

Especialistes de primera línia (arquitectes, epidemiòlegs, ambientòlegs) hi destacaran l’interès i la necessitat de renaturalitzar pobles i ciutats per fer-los més saludables. L’alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana juntament amb Marc Ordeix i David Soler, codirectors de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar, seran els encarregats d’obrir les jornades Eloi Juvillà, arquitecte de la Diputació de Barcelona, començarà les ponències parlant del “Verd urbà com a eina de salut”. Seguidament, Mireia Gascón, epidemiòloga i investigadora de l’Institut de Salut Global de Barcelona, parlarà de la renaturalització del nostre entorn per promoure la salut i el benestar. A continuació, els ambientòlegs i investigadors de Environment and Human Healt laboratory – Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Roser Maneja i Pablo Knobel, parlaran de la biodiversitat com a indicadora de sostenibilitat urbana. Ferran Campillo, metge de la unitat de salut mediambiental pediàtrica de la Garrotxa, continuarà les jornades explicant el projecte “Boscos per la salut: un nadó, un arbre”, i l’última ponència vindrà de la mà de Josep Maria Mompin, enginyer agrícola i ambientòleg de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, que parlarà de Mollet del Vallès, premi europeu “Green Leaf 2015”. Per acabar, es farà un debat amb la participació dels ponents i la cloenda de l’acte.

Enguany, la jornada es durà a terme de forma telemàtica, per mitjà de la plataforma https://ruralcat.adobeconnect.com/catedraaigua500/ Des del DARP, concretament des de RuralCat, es gestionaran les inscripcions i, un dia abans, enviaran l’enllaç i les instruccions per connectar-se.


Inscripcions: https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/transferencia/preinscripcio-jornada-tecnica
Hora: 10h
Lloc: telemàtic


Per més informació, us podeu adreçar a la Càtedra de l’Aigua, natura i Benestar: catedraaquaanthilari.cat