Notícies

Reunió del Consell Assessor de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar, 2020

El 17 de desembre de 2020 es va celebrar la reunió anual del Consell Assessor de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar. El Consell Assessor és l’òrgan consultiu amb el qual es fa balanç de les accions dutes a terme per la Càtedra durant l’any en curs, i on es plantegen les línies de treball per al següent, que es milloren i complementen amb les contribucions dels seus membres fetes a partir del debat. La trobada es va celebrar en línia, i va comptar amb l’assistència dels representants de diverses institucions i organismes que actuen en temes d’aigua i territori a les Guilleries i en iniciatives afins a les de la Càtedra. La composició del Consell Assessor es pot consultar aquí.

L’alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana, va iniciar l’acte posant en valor la tasca realitzada per la Càtedra en un any que no ha estat gens fàcil per al país, i durant el qual els reptes ambientals han pres encara més rellevància. A continuació, els codirectors de la Càtedra, David Soler i Marc Ordeix, van exposar resumidament les funcions i activitats desenvolupades durant el que era el seu primer any en el càrrec, així com la planificació per al 2021.

La tasca de la Càtedra tindrà continuïtat i s’ampliarà durant l’any 2021. A través de les accions destinades a promoure la recerca i la transferència per millorar la gestió territorial, a incentivar la formació i la divulgació dels valors patrimonials, i a crear sinèrgies que potenciïn les activitats ambientalment responsables i el turisme sostenible, la Càtedra pretén consolidar-se com a òrgan científic consultiu i com a actor de referència en les temàtiques de l’aigua, el territori i la biodiversitat a les Guilleries.