Notícies

Geolodia 2021. Buscant formes a les pedres. Un passeig per El Rocar de Santa Coloma de Farners

La Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar, col·labora en l’edició de 2021 del Geolodia, que es celebrarà el proper dissabte 8 de maig a Santa Coloma de Farners.

Un “Geolodia” és una festa de la divulgació de les Ciències de la Terra a través d’una de les seves facetes més atractives: una sortida de camp guiada per geòlegs. És una activitat gratuïta organitzada el mateix dia a tot l’estat espanyol, i està adreçada un públic de totes les edats. L’esdeveniment és coordinat per la Sociedad Geológica de España i compta amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), l’Asociación Española para la Enseñaza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i l’Instituto Geológico y Minero de España (IGME).

El Geolodia de Girona l’organitzen el Centre de Geologia i Cartografia Ambiental (GEOCAMB) de la UdG i l’AEPECT, i hi col·labora l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, a més de la Càtedra. Enguany s’ha programat una excursió guiada pel paratge de El Rocar de Santa Coloma de Farners.

El Rocar de Santa Coloma de Farners constitueix un veritable museu a cel obert de formes granítiques. L’alteració de les roques ha originat geometries fantàstiques a les quals la gent ha posat alguns noms que les relacionen amb elements quotidians, animals, personatges o llegendes. Descobrirem plegats alguns dels paratges més representatius de l’inventari del patrimoni geològic de El Rocar que el GEOCAMB ha realitzat per encàrrec de l’Ajuntament de Santa Coloma. En concret, es visitaran algunes formes de la zona propera al Castell de Farners.

Trobareu tota la informació sobre l’activitat i com inscriure-s’hi, als documents següents:

Anunci Geolodia 2021

Poster geolodia 21 Girona